ESSENCE/ I WANT CANDY by Chupa Chups

listopada 08, 2017

Kada spojite nešto slatko i mirisno, riječi postaju samo suvišne. Tako je i sa novom limitiranom kolekcijom jednog od svima najslađih brendova na našem tržištu Essence. Zbog toga u nastavku vas očekuje post koji neće obilovati tekstom, nego slikama u nadi da ću vam bar tako prenijeti svu medenost ove kolekcije. Naime, ono što ovu kolekciju izdvaja od ostalih jeste to da je nastala u suradnji sa brendom iz djetinjstva svakog od nas, Chupa Chups, odnosno njihovim svjetski poznatim lizalicama. Previše slatkoće na jednom mjestu nije moglo završiti nikako drugačije nego baš onako kako izgledaju proizvodi ove kolekcije. Od ambalaže, pakovanja pa do samih nijansi kolekcija je ispunjena šarenilom i sladunjavim mirisima.

Mala kompaktna paletica sjajila za usne nešto je što rijetko srećemo na policama, pa s toga mogla bi mamiti simpatije mnogih. Iako kartonsko, pakovanje je zaista odlično urađeno, sa super ogledalom. Nijanse su u rozim tonovima, pa će se njima najviše zadovoljiti djevojke koje su još u školskim klupama, no i za ostale mogu odlično poslužiti kao top coat na usnama.


Drugi proizvod koji je namijenjen onim nešto mlađim jesu naljepnice za nokte koje unazad nekoliko kolekcija postaju neizostavne, s kojim sve postaje šareno i zanimljivo. A kada smo kod zanimljivog tu je i tuš sa jako neobičnom četkicom s kojom ćete s lakoćom moći kreirati sada pozante tačkice na očima.


Titulu najprimamljivijeg proizvoda svim generacijama u ovoj kolekciji ponijeti će sigurna sam četkica za lice. Iako namijenjena za rumenilo, opće poznato je da opis i namjena četkice iz Essence, rijetko kada odgovara i stvarnosti, pa tako je i sa ovom. Iako može poslužiti za nanošenje rumenila, vjerujem da će se svako od vas uvjeriti da je puuuno bolja ukoliko je koristite kao četkicu za nanošenje tečnog pudera. Solidna četkica sa mekanim dlakama, odgovarati će za većinu tečnih pudera. 


Kolekcija nije mogla proći ni bez paletice sjena. Ovog puta Essence se odlučio za nešto kompaktnije i praktičnije pakovanje, a izbor nijansi je odličan za dnevne lookove. 


Ne tako uobičajan proizvod za ovaj brend jesu kuglice za lice, koje će dati blagu rumenost vašem licu. Klasični rozi tonovi sa shimmerom odgovarati će većini. Pigmentacija nije pretjerana što je za ovakvu vrstu proizvoda idealno. Gore spomenuta četkica odlično je kupila proizvod sa kuglica, tako da ova dva proizvoda čine super duo. Pakovanje sadrži 14 grama kuglica, koje će vam trajati, pa sigurno, vječnost :)


I za kraj uvijek ostavljam proizvod koji je moj favorit kolekcije. Mala slatka lizalica, sa prekrasnom mint mašnicom na sebi, jednostavno mami toliko da je već na prvi pogled morate zavoljeti, a unutar nje krije se plastično pakovanje izrazito mirisnog pilinga za noktiće i zakoktice. Zrnca su čini mi se šećerna, tako da nisu pregurba za same nokte. Ja sam ovaj proizvod koristila čak i kao piling ruku i ostala pozitivno iznenađena rezultatima. U danima kada želim da malo razmazim sebe, definitivno je ovo jedan od proizvoda za kojim ću da posežem, a vjerovatno i kupim zalihe :)



Pored slatkog pakovanja, svaki od proizvoda miriše neodoljivo. Iako slatkasto, zaista ništa pretjerano, te vjerujem da će bez obzira kakve mirise voljeli, ova kolekcija malo se poigrati i sa vašim čulom mirisa, i probuditi želju da istog momenta nešto slatko savite u usta :) Ostatak kolekcije možete pogledati na slici ispod, a ja mogu samo reći da sam sigurna da će svaka od vas naći barem nešto iz ove kolekcije što će zagolicati njenu mašu. 

Do narednog čitanja, šaljem vam puno slatkih poljubaca.. Vaša M.

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe