L'OCCITANE/ TERRE DE LUMIÈRE

ožujka 29, 2017

Ako postoje ta neka mjesta na cijeloj planeti u kojima bi svi željeli provesti bar dio svog života, onda je Provansa jedno od takvih. Okupana sunce, poljima mirisne lavande, najljepšim vinima i slasnim zalogajima nešto je čemu se teško odoljeva. L'occitane, brend koji dolazi iz ovog parčeta raja na zemlji, u svojim novitetima donosi nešto posve novo za nas, prvi L'occitane parfem, simboličnog naziva Terre de Lumiere (zemlja svjetlosti). Ovim parfemom L'occitane je želio svima omogućiti da bar ovako osjete Provansu, njenu ljepotu, svježinu, toplotu i  ono očaravajuće, njen Zlatni sat, onaj trenutak kada dan i noć, svjetlost i tama, vode bitnu na nebu i zemlji, stvarajući prelijepe prizore, koji oduzimaju dah, a daju radost i osjećaj ljepote života.


Ukoliko pitate nekoga ko cijeli svoj život  živi i uživa u čarima Provanse, reći će vam da su u vrijeme Zlatnog sata, pored ljepote koje pruža ta prelijepa neobična igra dana i noći, i mirisi najitenzivniji, stoga ne iznenađuje što je L'occitane izabrao baš parfem kao proizvod koji će predstaviti ovu ljepotu Provanse. "Zadivljujuće i nestvarno. L'occitane je uhvatio zlatni sat u mirisu, kao niko do sada" navode iz L'occitane.

Da su iz L'occitane radionice ozbiljno pristupili izradi ovog parfema dovoljno govori činjenica da su u procesu njegovog kreiranja i nastanak učestvovala tri poznata imena u svijetu parfema, tri parfimera: Calice Becker, Shyamala Maisondieu i Nadege Le Garlantezec. Zahvaljujući znanjem i  osobnosti svake od njih, nastala je lijepa priča pretočena u parfem.
"Za nas je to bio put. Svako je donio dio svoga svijeta, svoj vlastiti osjećaj. Ovaj parfem donosi zajedno, u savršenoj harmoniji, mnogo osjećaja koji dolaze iz naših iskustava.To je ono što mu daje toliko mnogo čari." navodi ovaj trio.


Da jednostavnost može biti luksuz, najbolje pokazuje jednostavna, ali prelijepa bočica ovog parfema, koja oduzima dah. Parfem je smješten unutar bočice od tankog stakla, zahvaljujući čemu je prodor svetlosti omogućen. Kao da i sama bočica želi upiti svu ljepotu Zlatnog sata . Ukoliko ste ikada bili na poljima lavande, onda će vas poklopac sigurno asocirati na kamenčiće s tih polja. Crvena boja kamena u zavisnosti od svjetlosti prelazi iz vatreno crvene u blago skoro narandžastu boju. Dok bočica upija posljednju zraku sunca i svjetlosti, kamen odaje dojam cjelodnevne vreline i sunca u Provansi.


Terre de Lumiere parfem je gurmansko- aromatične kategorije, koji našim čulima daje posebnu igru mirisa, zavaravajući naše čulo iz trena u tren. Na početku jak, aromatičan miris, zahvaljujući bergamotu, sjemenu Ambrette i rozog bibera, kroz samo par minuta pretvara se u topli slatkasti miris lavandinog meda, srca ovog parfema. A za kraj, opiti će vas cvjetna svježina bijelog mošusa, cvijeta bagrema, tonka i malo drvenastog mirisa gorkog badema. Zaista jedan jedinstven parfem, koji se s takvom lakoćom poigrava čulima, tjerajući nas da se zamislimo u poljima lavande, s povjetarcem u kosi i slasnim okusima u ustima. Voljeti će ga sve generacije žena, jer ovo je jedan od rijetkih parfema koji od žene pravi pravu damu.


Parfem prate i četiri proizvoda: nježni gel za tuširanje, uljepšavajući losion za tijelo, mirisni sapun i prozračni balzam za ruke. Gel za tuširanje, te losion za tijelo, dolaze u predivnim bočicama sa daškom luksuza u količini od 250 ml ( bočice nisu kao na slikama, jer je na slikama predstavljen travel size set)


Kada zavolite Terre de Lumiere parfem, željeti ćete da se kupate u njemu. Gel za tuširanje iz ove kolekcije omogućiti će vam da ovaj miris osjetite u svojoj kupaonici uz bogatu pjenu koju stvara. Potrebno je zaista malo, par kapi, a uživanje je veliko. Ono što će vjerujem mnoge zadiviti i izmamiti osmijeh na licu jesu sitne šljokice, koji daju blistavost koži.


Šljokice ne izostaju i u losionu za tijelo, uz koje će vaše od sunca preplanulo tijelo istaći još više, dajući mu sjaj i svježinu. Miris Terre de Lumiere parfema u potpunosti je prenesen i u losion za tijelo, za dvije do tri nijanse slabijeg intenziteta, ostavljajući prostora samom parfemu da pokaže svu svoju snagu i ljepotu. Ovo nije samo jedna u nizu mirisnih losiona za tijelo, jer će vam već nakon 15-20 sekundi nakon upijanja u kožu, u potpunosti pružiti hidrataciju cijelog tijela, ostavljajući vašu kožu mekom i svilenkastom, baš kao da dodirujete čistu svilu. 


Prozračni blazam za ruke i tijelo, nešto je gušće teksture nego li losion, no opet dovoljno prozračan da se s lakoćom upije u kožu, dajući joj hidrataciju i opet onaj neizostavni iluminirajući moment, zahvaljujući kojem će mnogi pozavidjeti na sjaju i svježini vaše kože (meni već neki jesu 😘😘).


Terre de Lumiere, usudila bih se reći najbolji je predstavnik mirisa, topline i relaksirajućih trenutaka Provanse. Ukoliko ste u potrazi sa parfemom po kojem ćee biti prepoznatljivi, zadržati se satima nakon nanošenja, a na vašoj odjeći i do narednog pranja ili pak tražite savršeni poklon za neku vama posebnu damu, onda vam od srca mogu preporučiti ovu kolekciju, bilo da se odlučite za parfem ili neki drugi prateći proizvod iz Terre de Lumiere kolekcije. Svratite do najbliže L'occitane prodavnice i uvjerite se da moje riječi hvale o ovom parfemu nikako nisu pretjerane.



Ukoliko želite čitati još recenzija o L'occitane proizvodima ili vam se dopadaju moje recenzije, zapratite blog i na fb staranici, kao i instagram profilu. Do narednog čitanja, xoxo M. 


You Might Also Like

2 komentari

Hvala na posjeti!!

Subscribe