DIGITAL DIVAS BY AVON 2016 #2

srpnja 20, 2016

Ako pratite BiH blogersku scenu onda ste, sigurna sam, već vidjele i informisane o Digital Divas by Avon, blogerskoj konferenciji koja se po drugi put održala u Sarajevu, prošle nedjeljelje. Također, ako pratite fb page bloga ili pak instagram profil (@make_up_judge) onda ste mogle vidjeti da sam istoj prisustvovala i ja.
Voljela bih da sam odmah poslije konferencije sjela i napisala post, te vam prenijela svježe utiske, no to samo morala odgoditi zbog godišnjeg odmora koji je krenu tačno 6 sati nakon završetka konferencije :) Bez obzira na to, nakon što pročitate ovaj post do kraja, biti će vam jasno zašto će mi ovaj dan biti urezan u pamćenju do najsitnijeg detalja, bez obzira na to koliko vremena prošlo.


Dakle, 10.6.2016, u 10:30, počela je druga po redu Digital Divas konferencija za blogere koja se ovog puta održavala u prelijepom ambijentu hotela Radon Plaza. Odličan izbor za održavanje ovakvog skupa, bar što se mene tiče. Prostrana sala sa velikim holom bili su naš prostor zabave, druženja, pa i učenja tokom cijelog dana, koji je priznati ću, jako brzo prošao (eh da sam tako redovna i ustrajna i na predavanjima na faxu bila :P).

Žena zmaj, najvoljeniji PR menađer među blogerima, Šejla Korjenić koja u prvom redu stoji iza ove konferencije, i ove godine uvodnim izlaganjem otvorila je konferenciju, te nam predstavila sve goste predavače. Nakon nje, uslijedilo je zaista korisno predavanje Ane, poznatije kao Ana2cats, gdje nam je uz opušten razgovor objasnila i dočarala kako razvijati svoj blog, sve do trenutka dok od njega ne počnete i živjeti, ali i šta poslije toga :) Vjerovatno se one djevojke koje prate Anin rad pitaju kakva je ona uživo. Onakva kakva je i pred kamerom, opuštena, prijatna i osoba koja zrači pozitivnom energijom, spremna na razgovor i pružanje savjeta. Sasvim obična, a opet neobična osoba :)


Drugi predavač, ili bolje reći predavačica, nakon Ane bila je lijepa Ivona Knezić Čolić, koja je PR menađerica nama svima dobro poznatog domaćeg brenda Alma Ras. Od nje smo dobili drugu stranu medalje u odnosu blogeri-menađeri, i moram priznati da mi je drago što nam se predstavio jedan od domaćih brendova. Ivona nije došla ni praznih ruku, pa su na jedan domišljat način nagradile i neke djevojke. Ispod nekih stolica, nalazili su se proizvodi ovog brenda, pa su sretne djevojke dobile zaista kvalitetne proizvode :)

Nakon Ivone, uslijedilo je jednom riječju efektivno predavanje Une Bejtović. U prvi mah uopšte nisam znala o kome je riječ, no nakon zanimljivog predstavljanja, kockice su se složile i vjerujte mi Unu svi znate, s malih ekrana :) Bez dvojbe većini djevojaka ovo je bilo najbolje i jedno od najiskrenijih predavanja kojima sam bilo gdje i bilo kada prisustvovala, a takvih je bilo vjerujte mi mnogo. Una je pričala ne samo o blogerskoj sferi, nego općenito o medijima, ali i društvu u kojem danas živimo. Neću ni pokušavati citirati je ili tome slično, samo mogu da vam kažem da se iskreno nadam da ćete nekad negdje imati priliku slušati je.
Malo prije pauze za ručak, održala nam je i kratku prezentaciju Ines Bulajić, djevojka koju poznajemo još od prošle Digital Divas konferencije i djevojka koja je prva kao PR menađer prepoznala potencijaln i značaj bloga kao dobroj medijskog alata, te mnogim osoba skrenula pažnju na nas.

Jednosatna pauza za ručak, prošla je uz hrpu predivne hrane, dobro društvo i upoznavanje novih blogerica. Kada sam krenula na konferenciju obećala sam sebi kako ću se potruditi da upoznam sve djevojke, međutim zbog zaista kratkog vremena ni ovoga puta nažalost nisam upoznala sve, no nadam se da ću naredni puta tu greškicu ispraviti.

Nakon ručka, uslijedila je predavanje Melise Tolja Mešić, koja nas je upoznala sa onom komponentom bloga, koja je vama čitaocima apsolutno nepoznata i nevidljiva strana, a za nas blogere jako bitna, a riječ je o statistici i pregledima. Otkrila nam je i bolje nas upoznala sa nekim alatima, te vjerujem da će svaka od nas ako ništa bar pokušati poigrati se i sa ovim segmentom, te na taj način privući što više čitatelja.

Prije samog kraja uslijedila je jedna dobra panel diskusija, čiji je moderator bila Neira, a nakon toga i prezentacija Nutribullet proizvoda. Marija sa bloga Make up Nered bila je najsretnija od svih nas i dobila ovu malu spravicu, dok sam ja bila jedna od sretnih 5 djevojaka koje su dobile utješnu nagradu od Avona (nagrada je bila Femme set proizvoda). I zadnje, kao šlag na tortu, na binu se ponovo vratila Šejla. Pričala nam je o press kitu, njegovom značaju, te stavila tačku na prelijepu priču tog dana, čiji smo akteri bili svi mi prisutni.

Nije dovoljno reći hvala Avon. Nije dovoljno ni sto puta reći hvala. Mnogi bi rekli da možda pretjerujem, da je to samo jedan događaj u moru, no oni koji svo svoje slobodno vrijeme daju za blog, koji po sat-dva na dan pokušavaju uhvatiti što bolju fotografiju, i isto toliko vremena utroše na pisanje posta, koji tragaju za novim proizvodima i svoj novac troše kako bi svojim čitateljima prenijeli iskustvo, definitivno znaju koliko godi kada neko prepozna trud, želju i ljubav koju dajemo za blog i žele pomoći da ga unaprijedimo. Nije samo riječ o tome da smo se lijepo provele, družile se i uživale. Pozadinska priča je mnogo jača, a to je da kroz ovu konferenciju stičemo nova prijateljstva/poznanstva, razmjenjujemo iskustva, i ono najbitnije polako ali sigurno oživljavamo i jačamo blogersku scenu, koja je na tankim nožicama, ali ipak ponosno stoji i čeka kada će neko negdje prepoznati njen potencijal i snagu kao moćnog medijskog parata.


*dio slika je preuzet sa stranice ekskluziva.ba. one su znacene logom ovog postala.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Koliko lepih dama na jednom mestu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bilo nam je fantasticno, jedva cekam neki novi event :))

    http://asja91.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  3. Jasno i koliko je moguće "kratko" opisano i objašnjeno kako je protekla konferencija. Super! Nadam se da ću imati priliku učestvovati u jednoj.

    https://justanidem.wordpress.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti, nadam se da ces nam se pridruziti na narednoj :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe